Backlink elemzés

Ügyfeleink között olyan eltökélt, céltudatos vállalkozásokat tudhatunk, akik csak a piacvezetői pozícióval elégedettek!

A keresőoptimalizálás egyik alapköve a linképítés és az oldalak közötti hivatkozások. Azonban itt sem minden egyformán értékes.
Te biztos vagy benne, hogy oldaladra egy olyan backlink sem mutat, ami inkább hátráltatja, mintsem előre vinné a keresők találati listáján? Találgatások helyett inkább menj biztosra – ismerd meg a blacklink elemzést, és élj vele!

Mi az a backlink elemzés?

Tudnod kell, hogy nem minden link számít jónak. A Google-nek erre több algoritmusa van, amit a linkek vizsgálatára és szűrésére fejlesztett ki. Éppen ezért a backlink elemzés során az oldaladra mutató linkeket vizsgáljuk, és ezek közül kiszűrjük a károsakat. Ezeknek a káros linkeknek a kiszűrése azért fontos, mert egy részletes analízist követően nagy helyezés javulást érhetsz el.

Ami bennünket motivál:

Amiben ügyfeleink segítségére leszünk:

Mit vizsgálunk ilyenkor?

Górcső alá vesszük azokat a linkeket, amik az oldaladra mutatnak. Nem csak a káros linkeket szűrjük, hanem a már meglévő linkeket is ellenőrizzük, hogy azok az elérhető maximális linkerőt közvetítik-e.

Milyen a rossz backlink?

A nem megfelelő linkeket azért nehéz kiszűrni, és azért igényel több éves szakmai tapasztalatot, mert minden káros hivatkozás egyedileg határozható meg. Mivel ez nem egy automatizálható folyamat, így a linklistát mindig az adott weboldalak szempontjából kell vizsgálni.
Gondoljunk csak a mesterségesen előállított tartalmakat közzétevő, vagy az ömlesztett reklámokat ránk zúdító oldalakra, ahol olyan linkek vannak elhelyezve, amik az oldaladra mutatnak. Ez káros és hátráltatja az oldaladat. Ilyen és hasonló példák miatt ajánlott, hogy mindig olyan valaki végezze a linkjeid elemzését, aki tapasztalt, és összhangban folyhatnak vele a munkálatok.

Backlink elemzésre több eszköz is alkalmazható. Nincs tökéletes szoftver, ezért mi több elemző eszközt is párhuzamosan használunk, hogy jobb eredményt érjünk el.

Mikor érdemes még a backlink vizsgálatot lefolytatni?

Amikor a versenytársainkat ellenőrizzük – így átfogó képet kapunk, hogy honnan szerezhetünk még viszont-linkeket, mielőtt elkezdenénk a linképítést, hiszen ez is fontos része a keresőoptimalizálásnak.

A SEO-t támogató viszont linkek 3 fő ismérve:

A jó hivatkozás releváns témájú, a felhasználó számára az adott oldalon hasznos információt nyújt, így a link elhelyezése is természetes.

PRO tipp: Mindig dolgozz tisztességesen! Google büntetés vár azokra, akik spam linkeket használnak, vagy más manipulációt alkalmaznak!

Az alábbi 4 kapcsolatot érdemes használni a linképítés során:

Ezekre kell építenünk.

Milyen eszközöket használhatsz, ha saját magad szeretnéd auditálni a bejövő linkeket az oldaladon?

Kérj ingyenes ajánlatot és növeljük együtt céged bevételét a backlink elemzés erejével!

Hasznosnak találta a cikket?

Tanácsadó és kivitelező partnerként oroszlánrészt vállalunk az internetes bevételeid maximalizálásában.

A Penge Média az a Magyarországon működő digitális ügynökség, amely az online konverziónövelés valamennyi tényezőjét jól ismeri és alkalmazni is képes!

Ügyfeleinknek nem kell minden területre külön szakértőt toboroznia, a Penge Média összefogja a fizetett hirdetések, keresőoptimalizálás, egyedi  webfejlesztés és a grafikai tervezés menedzseléséhez kapcsolódó feladatokat és saját, szakértő munkatársaival megalkotják az optimális megoldást.

A Penge Média digitális médiastratégiákat fejleszt a legeltökéltebb, fejlődésre vágyó cégek számára. Az elmúlt évek fejlesztései során a mobil és a digitális marketing terén szerzett átfogó tapasztalataink és házon belüli CRO fejlesztéseink nagyban hozzájárulnak a márkák és a fogyasztók közötti hatékony kommunikáció kivitelezéséhez és továbbfejlesztéséhez. A hangsúly mindig a növekedésen és a konverzió növelésén van, nem a rövidtávú teljesítményen! Ezzel a Penge Média segíti a márka hosszú távon fenntartható és folyamatos fejlődését.