SEO elemzés

 • Elégedetlen vagy a weboldalad Google helyezésével?
 • Tudod, hogy a keresőoptimalizálás még számos kiaknázatlan lehetőséget rejt a céged számára?
 • Azt akarod, hogy a weboldalad, webáruházad a találati lista első helyét uralja?

De nem tudod, hogyan lépj szintet? A megoldás a SEO elemzés!

SEO elemzés – lépésről lépésre, a keresők első helyezéséig

Lásd a weboldalad a Google szemével! Vizsgáltasd át a weboldalad kód,- és tartalmi szerkezetét szakértő szemmel, és tudd meg pontosan, hogy mennyire keresőbarát a weboldalad. Hozz ki még többet a SEO-val a weboldaladból, szerezz még több vásárlót a Google organikus találatai által!

A Google folyamatosan változó algoritmusával folyamatosan pásztázza, és előnyben részesíti a érthető, jól szervezett, információban gazdag, felhasználóbarát oldalakat. A SEO elemzés során felkutatjuk a hibákat és a fejlesztési lehetőségeket. A SEO elemzés segítségével garantáltan megtudod, hogy pontosan milyen javításokat kell megcsinálnod a weboldaladon, hogy a Google még előrébb sorolja, és így napról-napra több látogatót tereljen az oldaladra!

Az elemzés végén egy szakzsargontól és programozói adathalmoktól mentes, (ahol muszáj, ott magyarázatot is kapsz mellé) részletes listát kapsz azokról a lépésekről, amelyek elvégzésével megtöbbszörözheted a látogatottságodat és a hátad mögé utasíthatod a versenytársaidat, és nem csak a találati listán!

A SEO elemzés alatt a legmodernebb technikákat alkalmazzuk, és kiemelten fontos, hogy az elemző programok mellett manuális vizsgálatokat is folytatnak több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakértőink. A keresőoptimalizálás hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, engedd, hogy neked is még több profitot termeljen!

Nekem való a SEO elemzés

Felmerülhet benned a kérdés, hogy valóban szükséged van-e a SEO elemzésre. A válasz egyértelműen igen, ha ezek közül bármelyik igaz rád:

 1. Azt akarod, hogy a weboldalad első legyen a keresőben
 2. Régóta dolgozol a pozíciód javításán, de eddig elmaradt a várt eredmény
 3. Tudni akarod a saját és a versenytársaid SEO hibáit, hogy azokat kihasználva könnyen lépéselőnybe, sőt piacvezetői pozícióba kerülhess
 4. Fix forgalmat akarsz az organikus találatokból. Tudod: első helyezés = több látogató = több vásárló
 5. Még nem foglalkoztál a SEO-val és szakértőre akarod bízni a hibák feltárását és javítását
 6. Konkrét teendő listát akarsz a SEO beállításokról
 7. Úgy érzed megtetted, amit lehetett, de az mégsem elég
 8. Romlanak a keresőkben az eredményeid, de nem tudod, mi lehet az oka
 9. Biztos akarsz lenni benne, hogy hirtelen nem leszel valamiféle Google büntetés „áldozata”
 10. Házon belül végzed a SEO munkát, de új, szakmai ötletekre van szükséged a továbblépéshez

Akár van már egy kész oldalad, amit szeretnél felülvizsgáltatni, akár új oldalad szeretnéd átellenőriztetni, a SEO elemzés minden esetben ideális választás! Ne feledd, a keresőoptimalizálás sokkal könnyebb és hatékonyabb, ha tudod a pontos lépéseket, ami az oldalad pozíciójának javulásához vezetnek. Ezt adja neked a SEO elemzés!

Hatékonyan auditáljuk weboldaladat!

Csak annyi a teendőd, hogy felveszed velünk a kapcsolatot.

Díjmentes konzultáció

SEO audit – Mit is elemez

Megbízható. Hiteles. Releváns. Gyors. Reszponzív. Aktuális.
A Google irányelvei ezeket mind figyelembe veszik, amikor rangsorolnak. Ezért ezeket mi is mind értékeljük.
A SEO elemzés során arra keressük a választ, hogy mivel tehetnénk a weboldalad a legjobbá – amiért a Google és a felhasználók egyaránt rajonganak.

A keresőoptimalizálás egy összetett folyamat. Számtalan része van, kisebbek, nagyobbak, látványosak és rejtettek. Épp ezért a weboldalad és az online jelenléted egészét át kell vizsgálnunk, hogy lássuk, mi van pozitív, és mi negatív hatással a Google helyezéseidre.

Főbb részei és néhány részlet:

 • Technikai SEO: A weboldalt érintő összes technikai részlet; programok, szerver, meta adatok.
 • Onsite SEO: vagyis a tartalma, ami a felhasználóknak készült – vagyis szöveges tartalmak, képek, videók, design, az oldal felépítése és kialakítása.

  Weboldalon belüli SEO elemzés részei:

  • 404-es, törölt-nem található oldalak felkutatása
  • Linkek átellenőrzése – hibás linkek) kiiktatása
  • Hook-ok (oldalon belüli horgony linkek) keresőoptimalizálása
  • Képek ellenőrzése – minőség, méret, meta elemek (alt, title)
  • Címsorok SEO szempontból való átvizsgálása – H1 főcímtől az alcímekig
  • Betöltési sebesség gyorsítás – pl.: file méretek csökkentésével
  • Weboldal meta adatainak ellenőrzése – title, description, keywords
  • URL SEO kompatibilitásának vizsgálata
  • txt és indexelhetőség, nyomon követhetőség ellenőrzése
  • Webhelytérkép átnézése
  • UX – felhasználói élmény külső, professzionális szemmel való vizsgálata
  • Reszponzív – mobil, tábla gépeken való megjelenés ellenőrzése
  • Analitika és mérő eszközök tesztelése, mint – Google Analytics/ Search Console
  • akadálymentes webhasználat tesztelése
  • Weboldal felépítésének, struktúrájának ellenőrzése
 • Offsite SEO: Ide sorolható minden, ami a weboldaladon kívül esik; hivatkozások, közösségi oldalak.
  Weboldalon kívüli elemek – SEO elemzés

  • Backlinkek, vagy viszont link ellenőrzése – minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt
  • Linkszövegek ellenőrzése
  • Social média SEO ellenőrzése

Lássuk mi az, amire még kitér a SEO elemzés, hogy a kapott kép teljes legyen!

A SEO elemzés 9 alapköve:

 1. Kulcsszókutatás
  Kulcsszónak hívjuk azokat a szavakat vagy kifejezéseket, melyeket a felhasználók a Google-ba beírnak. A kulcsszavak felkutatásával az egész piac megnyílik.
  Olyan SEO kampány, amelyet nem előz meg egy alapos kulcsszókutatás, az nem lehet valóban sikeres! Ismerned kell a célközönséged, azt, hogy milyen kifejezéseket keresnek, a keresési szokásaikat, problémáikat, igényeiket.
  A kutatás tartalmazni fogja az összes potenciális kulcsszavadat. Olyanokat is, amit használsz, és amire még nem is gondoltál, sőt talán még a konkurensed sem – így biztos előnybe kerülsz! Látni fogod a havi keresési számokat, és még arra vonatkozóan is kapsz javaslatokat, hogy ezeket az új kulcsszavakat hogyan építsd be a weboldaladba!
 2. Találati listák elemzése
  A lekutatott kulcsszavak alapján feltérképezzük a Google találati listát. Ez biztosítja, hogy jobban ráláss az aktuális piaci helyzetre, és fókuszba kerüljenek a számodra releváns piaci résztvevők. Az itt kigyűjtött adatok adják a versenytárselemzést alapját. A sikeres vetélytársak oldalainak részletes lekutatása pedig akár új kulcsszavakra és új megoldásokra is ötletet adhat.
 3. Oldal felépítésének vizsgálata
  A menü és az aloldal struktúra átvizsgálása. Ebből jól láthatóvá válik a honlapod valódi felépítése, ami az oldalad rangsorolásakor szintén komoly befolyásoló tényező.
 4. Technikai elemzés
  Meta adat beállítások, oldaltérképek, robots.txt, HTML/CSS hitelesítés, HTML, indexelés  – ezek olyan technikai részletek, amelyek segítik a keresőnek az oldalt feltérképezni, és amelyeket a Google komolyan figyelembe vesz a weboldalad rangsorolásakor. Sok esetben pedig nem csak a keresőoptimalizálás, de a felhasználói élmény szempontjából is fontos – pl.: oldalsebesség.
  Tökéletes weboldal pedig hidd el, nem létezik. Kisebb-nagyobb hibák minden weboldalban felfedezhetők, a technikai újítások lekövetése pedig csak ront ezen a helyzeten. Sajnos ezen kis tökéletlenségek sokszor jelentősen befolyásolják a keresőkben elért helyezést, a keresőoptimalizálás hatékonyságát.
  Érdemes időről időre ellenőrizned a weboldalad teljesítményét, így mindig képben leszel azzal kapcsolatban, hogy a Google szerint milyen teljesítményt ér el a weboldalad, webáruházad! >
 5. Tartalmi elemzés
  Több szempontból is ez az egyik legfontosabb terület, amit alaposan meg kell vizsgálnunk. Hiszen a tartalom az, ami kommunikál a weben a látogatóddal, és a Google hivatalos álláspontja szerint is a három legfontosabb értékelési szempontjuk közt szerepel a tartalom.
  A kulcsszókutatás mentén vizsgáljuk át a weboldalad minden tartalmát A-tól Z-ig. Ezt követően több javaslatot is kapsz, hogy mik azok az irányok, amelyek mentén tovább lehet javítani a tartalmat. Esetleg van-e szükség további aloldalakra a tartalom optimalizálásához.
 6. Webanalitika elemzése
  Már egy ideje működik az oldalad, és szakszerűen be vannak kötve az olyan elemző szoftverek, mint a Google Analytics és a Google Search Console? Akkor ebből könnyedén megismerjük azokat a pontokat, ahol a felhasználók és a profit elszivárog, és felkutatjuk azokat az akadályokat, amelyek a vásárlás útjában állnak. Hidd el, minden szükséges információ ott van – csak tudni kell olvasni a sorok között!
 7. Felhasználói élmény elemzése
  Sok a látogatód, de mégis alig van, aki konvertál? A felhasználói élmény vizsgálata felfedi a buktatókat, hogy felhasználói szemmel mennyire kezelhető, érthető az oldal. Szorosan nem kapcsolódik a keresőoptimalizáláshoz, de mindenképp hatással van rá.
  Ellenőrizd weboldalad, webáruházad teljesítményét!
 8. Versenytárselemzés
  Ha valaki valamit jól csinál, akkor érdemes tőle tanulni! Nem másolni, hanem tanulni. Épp ezért fontos a SEO elemzés során, hogy a találati listában jól szereplő konkurensek keresőoptimalizálási megoldásait is megvizsgáljuk. Az erősségeik és a gyengeségeik is újabb és újabb lehetőségeket jelentenek nekünk a fejlődésre.
 9. Linkek elemzése
  A tartalom mellett a Google másik legfontosabb rangsorolási szempontja. Ilyenkor a kereső azt vizsgálja, hogy milyen linkek mutatnak az oldaladra. A saját és a konkurenciáid oldalára mutató linkeket is érdemes alaposan megvizsgálni. Fontos, hogy kiszűrjük az ártalmas linkeket, és fejlesszük a keresőoptimalizálást támogató link-háttered.

Biztos, hogy van, amit te is ismersz és használsz ezekből – akár SEO tudatosan. De az is biztos, hogy van még, amit lehet fejleszteni! Egy ilyen vizsgálat azonban már komoly szakértelmet kíván, de még ez sem elég önmagában. A SEO elemzés legfontosabb része maga a végső dokumentum, ami teljes képet ad, és akciótervet a további fejlődéshez. Az itt megadott feladatok végrehajtásával a felhasználóid és a Google is felértékelik az oldaladat és látogatottságod ugrásszerűen megnő!

A lényeg – mit kapsz a SEO elemzéstől

Először is egy átfogó képet, hogy ne csak vaktában lövöldözz, hanem pontosan lásd az aktuális SEO helyzeted illetve a piaci tendenciát!

Ami viszont a lényeg, hogy a SEO elemzés részeként kapsz egy egyértelmű feladatlistát, ami megmutatja – pontokba szedve, hogy az oldalad pontosan melyik részén, hogyan javíts ahhoz, hogy elérd a célod.
Nem kell aggódnod, hogy a feladatok felét sem fogod érteni, hiszen mindig törekszünk a szakzsargonmentes kommunikációra, ahol pedig szükséges, ott részletes magyarázatot is kapsz mellé.
A feladatlista elvégzése után biztos, hogy oldalad jobban célzottá, felhasználóbarátabbá, relevánsabbá, érthetőbbé, és a felhasználók és a Google szemében is népszerűbbé válik!

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért van szükség SEO auditra?
A SEO auditra azért van szükség, mert segít feltárni a weboldaladon található SEO hibákat és fejlesztési lehetőségeket. A SEO elemzés segítségével megtudhatod, hogy pontosan milyen javításokat kell megcsinálnod a weboldaladon, hogy a Google még előrébb sorolja, és így napról-napra több látogatót tereljen az oldaladra.
Kinek ajánlott a SEO audit?
A SEO auditot mindenkinek ajánlott, aki szeretné javítani weboldala keresőmotorban elért pozícióját, szeretné kihasználni a versenytársak SEO hibáit, szeretne stabil forgalmat generálni organikus találatokból, és szakértői segítséget igényel a SEO hibák feltárásához és javításához.

Kérj ingyenes ajánlatot és növeljük együtt céged bevételét a SEO elemzés erejével!


  Hasznosnak találta a cikket?