Írta: Nagy László 2024. június. 18.

Legjobb számlázó programok – 2024-es útmutató

Legyen szó kézi számlatömb használatáról vagy online számlázó programokról, a választott módszered jelentős hatással van a pénzügyeid átláthatóságára és hatékonyságára. De vajon milyen lehetőségek állnak rendelkezésre Magyarországon, és hogyan biztosítható, hogy a választott számlázási megoldás megfeleljen minden jogszabályi követelménynek? Most bemutatjuk, melyek a legnépszerűbb számlázó programok hazánkban – a teljesség igénye nélkül, de olyan opciókkal, amelyek segíthetnek vállalkozásod pénzügyi adatait naprakész és rendezett állapotban tartani.

Ma Magyarországon rengeteg számlázó szoftver közül választhatsz, amelyek különféle funkciókkal, felhasználóbarát felületekkel és támogatási lehetőségekkel rendelkeznek, így biztosan megtalálod azt, ami a legjobban illik a cég profiljához és növekedési terveidhez. Ezek a programok nem csak a számlák gyors és egyszerű kiállítását teszik lehetővé, hanem a könyvelési folyamatok automatizálásában, a kiadások nyomon követésében és az adóbevallások, valamint egyéb pénzügyi jelentések elkészítésében is a segítségedre lesznek.

Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk Magyarország legkedveltebb számlázó programjait, mint például a Számlázz.hu, a Billingo, az OTP eBiz, az Innvoice, és még sok más. Mindegyiket alaposan elemezzük, hogy segítsünk neked a legmegfelelőbb választásban, ami tökéletesen illeszkedik a vállalkozásod pénzügyi működéséhez.

Szóval, ha szeretnél többet megtudni arról, hogy melyik számlázó program kínálja a legjobb funkciókat, a legkedvezőbb ár-érték arányt vagy a legjobb felhasználói élmény. Tudd meg, hogyan teheted a pénzügyeidet egyszerűbbé, átláthatóbbá és mindenekelőtt hatékonyabbá a legjobb számlázó programok segítségével.

Számlázz.hu

Amikor egy megbízható és sokoldalú számlázó programra van szükség, a Számlázz.hu az egyik legnépszerűbb választás itthon. Ez nem véletlen! Lássuk, miért érdemes neked is ezt a rendszert választanod, ha hatékonyan szeretnéd intézni a cég pénzügyeit.

Mikor és kinek ajánlott a Számlázz.hu?

Legyen szó kisvállalkozásról, startupról vagy akár nagyobb cégcsoportról, a Számlázz.hu rendkívül rugalmasan alkalmazkodik a különböző üzleti igényekhez. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik gyors és hatékony megoldást keresnek az online számlázásra, és fontos számukra a program magas szintű automatizáltsága.

Pro tipp:

A Számlázz.hu rendszere összeköthető a BinX fintech szolgáltatóval, amely az MNB engedélyével rendelkezik, és digitális pénzügyi megoldásokat kínál kis- és középvállalkozások számára. Ez a kapcsolat további rugalmasságot és funkcionalitást biztosít a számlázási folyamatokhoz, lehetővé téve a Számlázz.hu felhasználói számára, hogy kihasználhassák a BinX által kínált gyors, egyszerű és kedvező díjszabású pénzkezelési lehetőségeket. További információkért és a szolgáltatások teljes körű kihasználásáért látogass el a BinX.hu oldalára.

Fő funkciók és előnyök:

 • Automatizált számlázás: Egyszerűen kezelhető felület, ami lehetővé teszi a gyors számlakészítést és küldést, csökkentve ezzel az adminisztratív terheket.
 • Könyvelési integráció: Zökkenőmentesen kapcsolódik a legnépszerűbb könyvelőprogramokkal, így a könyvelési folyamatok is automatizálhatók.
 • Online fizetési lehetőségek: Többféle online fizetési mód támogatása (pl. bankkártyás fizetés, online átutalás), ami megkönnyíti az ügyfelek számára a fizetést és gyorsítja a pénz beérkezését.
 • Mobilalkalmazás: Számlázz.hu applikációval bárhol, bármikor elérhető a számlázó rendszer, így akár útközben is készíthetsz vagy kezelhetsz számlákat.
Számlázz.hu online számlázó program

Számlázz.hu online számlázó program

Számlázz.hu online számlázó program árak*:

 • Free csomag: Ingyenes, korlátozott funkciókkal, például alapszintű számlázás és dokumentumkezelés.
 • Alap csomag: 1,290 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza a free csomag minden funkcióját, valamint kibővített ügyfélkezelést és több felhasználó támogatását.
 • Profi csomag: 2,490 Ft + ÁFA / hónap, tartalmaz minden alap és standard funkciót, továbbá kiterjesztett könyvelési integrációkat és automatizált adóbevallást.

Billingo

A Billingo az egyik legdinamikusabban fejlődő online számlázó program Magyarországon, amely különösen a kis- és középvállalkozások körében népszerű. Nézzük meg, miért válik egyre több cég első számú számlázó eszközévé ezt a rendszert!

Milyen egyedi szolgáltatásokat kínál a Billingo?

A Billingo folyamatosan bővülő funkciói között megtalálhatók olyan innovációk, amelyek kifejezetten a felhasználók igényeire szabva segítik a vállalkozások napi működését.

Fő funkciók és előnyök:

 • Automatikus adóbevallás: A Billingo lehetővé teszi, hogy közvetlenül a programból elkészíthető és beküldhető legyen az adóbevallás, így időt takarít meg a vállalkozások számára.
 • Összekapcsolódás banki szolgáltatásokkal: Egyedi szolgáltatása a banki tranzakciók automatikus összekapcsolása a számlákkal, ami segít a pénzügyek átláthatóbb és egyszerűbb kezelésében.
 • Személyre szabható számlakép: A Billingo lehetőséget biztosít a számlák teljes mértékű testreszabására, így minden vállalkozás megtalálhatja a saját arculatához illeszkedő dizájnt.
 • Mobil applikáció: A Billingo mobilappja lehetővé teszi, hogy akár úton is elkészíthess vagy ellenőrizz egy számlát, illetve követhesd a kifizetések állapotát.
Billingo online számlázás

Billingo online számlázás

Integrációs lehetőségek más rendszerekkel:

A Billingo széles körű integrációs lehetőségeket kínál, például kapcsolódik a legnépszerűbb e-kereskedelmi platformokhoz, CRM rendszerekhez és más pénzügyi eszközökhöz. Ezáltal a vállalkozások egyszerűen összeköthetik az összes releváns rendszert, ami egy egységes és automatizált üzleti folyamatot eredményez.

A Billingo többféle díjcsomagot kínál, amelyek különböző vállalkozási igényeket céloznak meg. Ezáltal mindenki megtalálhatja a saját üzleti méretéhez és költségvetéséhez leginkább illeszkedő csomagot.

Billingo online számlázó program árak*:

 • Free csomag: Ingyenes, alap számlázási funkciókkal és mobil alkalmazással.
 • Basic csomag: 1,290 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza a free csomag minden funkcióját plusz összetett számlázási lehetőségeket és multi-device támogatást.
 • Pro csomag: 2,490 Ft + ÁFA / hónap, minden basic funkció mellett speciális jelentéskészítési és API hozzáférési lehetőségeket kínál.

OTP eBIZ

Az OTP eBIZ egy viszonylag új szereplő a magyar számlázó programok piacán, de gyorsan szerzett népszerűséget, különösen azok körében, akik már meglévő ügyfélkapcsolatokkal rendelkeznek az OTP Bankkal. Ismerjük meg közelebbről, hogy miért érdemes ezt a rendszert választani a vállalkozás online számlázási és pénzügyi feladatainak kezelésére!

Hogyan támogatja az OTP Bank ezt a rendszert?

Az OTP eBIZ közvetlenül integrálódik az OTP Bank szolgáltatásaival, ami jelentős előnyt jelent azok számára, akik már az OTP banki szolgáltatásait használják. Ez az integráció lehetővé teszi a tranzakciók gyors és zökkenőmentes kezelését, valamint a banki és számlázási folyamatok szoros összekapcsolását.

Speciális szolgáltatások, amiket kínál:

 • Automatizált tranzakciókezelés: Az OTP eBIZ automatikusan rögzíti a banki tranzakciókat a számlákhoz, így csökkenti a manuális munka szükségességét és az ezzel járó hibalehetőségeket.
 • Szoros banki integráció: A rendszer lehetővé teszi az OTP online banki rendszereivel történő közvetlen kapcsolódást, amely elősegíti a pénzügyi adatok naprakész és pontos kezelését.
 • Biztonság: Az OTP Bank által biztosított biztonsági protokollok a legmagasabb szintű védelmet nyújtják, így biztos lehetsz abban, hogy vállalkozásod pénzügyi adatai biztonságban vannak.
OTP eBIZ online számlázó program

OTP eBIZ online számlázó program

Biztonsági jellemzők és támogatás:
Az OTP eBIZ rendszer kiemelkedő biztonsági funkciókat kínál, amelyek magukban foglalják a többszintű hitelesítést és az adatvédelmi protokollokat. Az OTP Bank által nyújtott támogatás további biztonságot jelent a felhasználók számára, hiszen tudják, hogy bármilyen technikai vagy biztonsági kérdés esetén számíthatnak a bank szakértelmére és gyors reagálására.

OTP eBIZ online számlázó program árak*:

 • Free csomag: Ingyenes, alapvető számlázási funkciókkal.
 • Standard csomag: 1,790 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza a free csomag összes funkcióját plusz banki integrációkat.
 • Pro csomag: 2,790 Ft + ÁFA / hónap, haladó ügyfélkezelési és pénzügyi jelentéskészítési funkciókkal.

Innvoice

Az Innvoice egy innovatív számlázó program, amely különösen a felhasználóbarát funkciókra helyez nagy hangsúlyt. Nézzük meg, mi teszi ezt a számlázó rendszert vonzó választássá a modern vállalkozások számára!

Újdonságok és innovatív jellemzők: Az Innvoice folyamatosan frissített felülete és funkciói segítenek a felhasználóknak könnyebben kezelni az online számlázási és pénzügyi folyamataikat. A program felhőalapú, ami lehetővé teszi a hozzáférést bárhol, ahol internetkapcsolat áll rendelkezésre.

Hogyan könnyíti meg az Innvoice az online számlázási folyamatokat?

 • Felhő alapú szolgáltatás: Az Innvoice teljes mértékben felhő alapú, ami azt jelenti, hogy nincs szükség komplikált telepítésre, és bárhonnan elérhető, ahol internetkapcsolat áll rendelkezésre.
 • Automatizált funkciók: Az Innvoice automatizálja a számlák létrehozását, kiküldését és nyomon követését, ezzel időt takarítva meg és csökkentve az emberi hiba lehetőségét.
 • Testreszabható sablonok: A számlakészítés folyamata gyors és egyszerű, köszönhetően a könnyen testreszabható sablonoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a számlák megfeleljenek a vállalati arculatnak.
Innvoice online számlázó program

Innvoice online számlázó program

Az Innvoice nagy hangsúlyt fektet a felhasználói élményre, biztosítva, hogy a program intuitív és könnyen kezelhető legyen mindenki számára. A támogatási csapat gyorsan és hatékonyan válaszol minden felmerülő kérdésre, így biztosítva, hogy a felhasználók zökkenőmentesen tudják használni a programot.

Innvoice online számlázó program árak*:

 • Basic csomag: 9,575 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza az alap számlázási és pénzügyi nyomon követési funkciókat.
 • Standard csomag: 24,900 Ft + ÁFA / hónap, bővített jelentéskészítési és integrációs lehetőségekkel.
 • Pro csomag: 49,000 Ft + ÁFA / hónap, teljes körű vállalatirányítási és automatizálási funkciókkal.

rEVOL Express

A rEVOL Express egy kifejezetten gyorsaságra és hatékonyságra tervezett számlázó rendszer, amely ideális megoldás lehet azok számára, akik egy könnyen kezelhető, mégis erőteljes funkciókkal bíró szoftvert keresnek üzleti tevékenységük támogatásához. Ismerjük meg, miben nyújt különleges előnyöket ez a számlázó program!

A rEVOL Express egy modern, felhasználóbarát számlázó platform, amely különösen azoknak a vállalkozásoknak ajánlott, akik gyors és rugalmas megoldást keresnek a mindennapi online számlázási feladataikra. Legyen szó kisvállalkozásokról vagy középvállalatokról, a rEVOL Express széleskörű funkcionalitása mindenki számára előnyös lehet.

Versenyelőnyök más számlázó rendszerekhez képest:

 • Gyorsaság: A rEVOL Express kiemelkedik a gyors adatfeldolgozás és számlakészítés képességével, ami lényeges lehet a nagy forgalmú időszakokban.
 • Felhasználói felület: Az intuitív és letisztult felhasználói felület segíti a felhasználókat az online számlázási folyamatok gyors elsajátításában és hatékony kezelésében.
 • Testreszabhatóság: A program lehetőséget biztosít arra, hogy az online számlázási sablonokat teljes mértékben a vállalkozás igényeihez igazítsák.

A rEVOL Express kiemelten fontosnak tartja az ügyfelek elégedettségét, ezért széleskörű támogatást nyújt, beleértve a telefonos és online segítségnyújtást. A támogató csapat gyors és hatékony válaszadása biztosítja, hogy a felhasználók minden kérdésükre időben választ kapjanak.

rEVOL Express online számlázás

rEVOL Express online számlázás

rEVOL Express online számlázó program árak*:

 • Alap csomag: 19,900 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza a gyors számlázási funkciókat.
 • Standard csomag: 59,900 Ft + ÁFA / hónap, több felhasználó és komplex ügyviteli funkciók.
 • Premium csomag: 69,900 Ft + ÁFA / hónap, minden standard funkció mellett kiterjesztett testreszabási és támogatási lehetőségekkel.

Billzone

A Billzone egy jól ismert neve a magyar számlázó programok piacán, amely különösen azoknak ajánlott, akik egy megbízható, átfogó számlázási megoldást keresnek. Fedezzük fel, milyen egyedi funkciókkal rendelkezik és hogyan segíthet ez a szoftver a vállalkozásodnak!

Kiemelt funkciók

A Billzone komplex online számlázási megoldásokat kínál, amelyek segítenek a vállalkozásoknak hatékonyabban kezelni pénzügyeiket. A program átfogó funkcionalitásával nem csak a számlák kiállítása, hanem a követelések kezelése és a készletnyilvántartás is egyszerűsödik.

Hogyan integrálható más pénzügyi eszközökkel?

 • Könyvelőprogramokkal való összeköttetés: A Billzone könnyedén integrálható a legtöbb könyvelőprogrammal, így az online számlázási adatok automatikusan átvezethetők a könyvelésbe.
 • Online banki szolgáltatások: A program támogatja az online banki csatlakozásokat, amely lehetővé teszi a tranzakciók automatikus könyvelését és a pénzügyi folyamatok egyszerűsítését.

A Billzone felhasználói különösen elégedettek a program könnyű kezelhetőségével és a számos testreszabási lehetőséggel. Sokan kiemelik a megbízható ügyfélszolgálatot és a program által nyújtott stabil teljesítményt, amely nélkülözhetetlen a napi üzleti tevékenység során.

Billzone online számlázás

Billzone online számlázás

Billzone online számlázó program árak*:

 • Free csomag: Ingyenes, korlátozott funkciókkal.
 • Basic csomag: 2,900 Ft + ÁFA / hónap, tartalmazza a free csomag összes funkcióját plusz részletes pénzügyi nyomon követést.
 • Premium csomag: 6,900 Ft + ÁFA / hónap, tartalmaz minden basic funkciót és további haladó integrációs lehetőségeket.

Symbion

A Symbion egy viszonylag új szereplő a magyar számlázó piacán, de már jelentős népszerűségre tett szert az egyedi megoldásaival és a felhasználói igényekre szabott szolgáltatásaival. Lássuk, mi teszi különlegessé ezt a programot és hogyan illeszkedhet a vállalkozásod pénzügyi folyamataiba!

Mi teszi egyedivé a Symbion rendszerét?

A Symbion különösen a felhasználói élményre és a testreszabhatóságra helyez nagy hangsúlyt. A program lehetővé teszi, hogy a vállalkozások széles körben alakíthassák a számlázási felületeket, hogy azok pontosan megfeleljenek az egyedi igényeknek és a vállalati arculatnak.

Fő funkciók és előnyök:

 • Teljes mértékben testreszabható interfész: A Symbion felhasználói felületét teljesen a vállalkozás igényeihez lehet igazítani, ami nemcsak a használatot teszi intuitívabbá, hanem az ügyfélkapcsolatokat is erősíti.
 • Erős analitikai eszközök: A rendszer fejlett analitikai funkciókat kínál, amelyek segítségével a vállalkozások mélyrehatóan elemezhetik pénzügyi adataikat, így jobban megérthetik üzleti folyamataikat és döntéshozatali képességüket javíthatják.
 • Automatizált pénzügyi jelentések: A Symbion automatikus jelentéskészítő funkciója lehetővé teszi, hogy rendszeresen és pontosan készítsenek pénzügyi jelentéseket, ami időt takarít meg és csökkenti a hibalehetőségeket.
Symbion online számlázó program

Symbion online számlázó program

Díjstruktúra és elérhetőség

A Symbion versenyképes árazási struktúrával rendelkezik, amely többféle csomagot kínál, attól függően, hogy a vállalkozás milyen méretű és milyen funkciókra van szüksége. A program minden csomagja magában foglalja a teljes körű ügyféltámogatást és a szoftverfrissítéseket.

A Symbion kifejezetten azoknak a vállalkozásoknak ajánlott, akik kiemelt figyelmet fordítanak a pénzügyi adatok elemzésére és az ügyfélkapcsolatok egyedi kezelésére. Különösen hasznos lehet azok számára, akik testreszabható megoldásokat keresnek a pénzügyi folyamataik kezelésére.

Symbion online számlázó program árak*:

 • Alap csomag: 12,000 Ft + ÁFA / hónap, tartalmaz alap számlázási funkciókat és testreszabható felületeket.
 • Plusz csomagok: 8,000 Ft + ÁFA / hónap minden egyes modulért, különleges funkciókat kínál, mint például hibrid számlázás és részletes ügyfélkezelés.

NAV Online számlázás

A NAV Online számlázó rendszer az állami adóhatóság által biztosított eszköz, amely minden vállalkozás számára elérhető Magyarországon. Ez a rendszer kifejezetten azért jött létre, hogy megkönnyítse a számlázási adatok adóhatóság felé történő továbbítását. Ismerjük meg közelebbről, hogyan működik és milyen előnyöket kínál!

Az állami számlázó program előnyei és hátrányai

 • Előnyök:
  • Költségmentes: A NAV Online teljesen ingyenes, így minden vállalkozás számára elérhető, függetlenül attól, hogy milyen méretű vagy mennyi árbevételt generál.
  • Közvetlen integráció a NAV rendszerével: A rendszer közvetlenül kapcsolódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisához, így a számlaadatok automatikusan továbbításra kerülnek, amint a számlát kiállítják.
  • Jogszabályi megfelelőség: A NAV Online használatával a vállalkozások mindig naprakész maradhatnak a legfrissebb adózási előírásokkal kapcsolatban.
 • Hátrányok:
  • Korlátozott funkcionalitás: Mivel az eszköz elsősorban az adatszolgáltatásra tervezett, ezért nem nyújt olyan széles körű funkcionalitást, mint a piaci versenytársak.
  • Kevesebb testreszabási lehetőség: A felhasználói interfész és a számlakép kevésbé testreszabható, ami néhány vállalkozás számára hátrányt jelenthet.
NAV Online számlázás

NAV Online számlázás

Kötelező elemek és integráció a NAV rendszerével

A NAV Online rendszerét úgy tervezték, hogy megfeleljen a magyar adózási jogszabályoknak. Ez azt jelenti, hogy minden számlának tartalmaznia kell bizonyos kötelező adatokat, és az online számlázási folyamat során ezeket az adatokat automatikusan továbbítja a rendszer a NAV felé.

Tippek és trükkök a használathoz:

 • Győződj meg róla, hogy minden számla adata pontos és teljes körű: Mivel a rendszer automatikusan továbbítja az adatokat, fontos, hogy minden információ pontos legyen, hogy elkerüld a lehetséges bírságokat vagy jogi következményeket.
 • Használj kiegészítő szoftvereket, ha szükséges: Bár a NAV Online bizonyos alapfunkciókat nyújt, lehet, hogy más számlázó programokkal kombinálva éri el a legjobb eredményt a vállalkozásod számára.

Hogyan válassz számlázó programot?

A megfelelő számlázó program kiválasztása létfontosságú lehet vállalkozásod hatékonysága és pénzügyi egészsége szempontjából. Itt van néhány fontos szempont és tipp, amelyek segíthetnek a döntésben:

Tippek és szempontok a választáshoz:

 • Üzleti igények felmérése:
  • Gondold végig, milyen speciális igényekkel rendelkezik vállalkozásod. Egyes számlázó programok például integrált könyvelési funkciókkal, automata adóbevallással vagy speciális raktárkezeléssel rendelkeznek.
  • Fontos szempont lehet a felhasználók száma, a számlázási tranzakciók gyakorisága, valamint a rendszerhez való hozzáférés helye (pl. irodai vagy mobil használat).
 • Költségvetés megállapítása:
  • Határozd meg, mennyit vagy hajlandó havonta vagy évente a számlázó programra költeni. Figyelembe kell venni a szoftver árát, a frissítések és a támogatás költségeit is.
 • Felhasználói élmény és támogatás:
  • A felhasználói élmény kulcsfontosságú, különösen, ha a csapatod tagjai nem rendelkeznek mély technikai ismeretekkel. Egy intuitív, könnyen kezelhető interfész növelheti a produktivitást.
  • Ellenőrizd, milyen támogatást nyújt a szoftver szolgáltató, beleértve a rendelkezésre állást, a válaszidőt, és hogy van-e magyar nyelvű segítség.

A számlázó programok összehasonlítása:

 • Funkcionalitás: Nézd meg, hogy melyik program kínálja azokat a funkciókat, amelyek a legjobban megfelelnek a cég speciális igényeinek.
 • Biztonság: Mivel személyes és pénzügyi adatok kezeléséről van szó, a biztonsági jellemzők és a megfelelőség (pl. GDPR, adatvédelem) kiemelt fontosságúak.
 • Integráció: Fontos, hogy a számlázó program könnyen integrálható legyen más vállalati rendszerekkel, mint például pénzügyi szoftverek, CRM rendszerek vagy webáruházak.

A helyes számlázó program kiválasztása növelheti vállalkozásod hatékonyságát és segíthet abban, hogy pénzügyeid rendezettek és átláthatóak maradjanak. Végezd el a szükséges kutatást, használd ki a próbaverziókat, és kérj visszajelzést más felhasználóktól, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.

Következtetés

A megfelelő számlázó program kiválasztása döntő jelentőségű minden vállalkozás számára. Ahogy a technológia fejlődik, úgy nőnek azok a lehetőségek is, amelyekkel a vállalkozások hatékonyabbá, átláthatóbbá és költséghatékonyabbá tehetik az online számlázási folyamataikat. A ma piacon elérhető számlázó rendszerek széles skálája biztosítja, hogy minden vállalkozás megtalálhassa a saját igényeinek leginkább megfelelő megoldást.

Az áttekintett számlázó programok, mint a Számlázz.hu, Billingo, OTP eBIZ, Innvoice, rEVOL Express, Billzone, Symbion, és NAV Online, mindegyike különböző előnyöket kínál. Ezek között vannak olyanok, amelyek kifejezetten a kisvállalkozások igényeire szabva készültek, míg mások nagyvállalatok komplex követelményeit is képesek kiszolgálni. Van, amelyik különleges biztonsági funkciókkal rendelkezik, míg mások a felhasználói élményre vagy a technológiai innovációra helyezik a hangsúlyt.

*A cikkben szereplő árak 2024 júniusában lettek frissítve. Az árak változhatnak, és promóciók is érvényben lehetnek. A legfrissebb információkért mindig látogass el a szolgáltató hivatalos weboldalára.

Hasznosnak találta a cikket?