Írta: Nagy László 2020. november. 12.

Legjobb online marketing eszközök

Ingyenes online marketing eszközök, amit a magyar piacon használhatsz

Az alábbi listában összegyűjtöttük neked, hogy melyek a leghatékonyabb, ingyenesen használható eszközök, amivel növelheted marketinged hatékonyságát!

A cégvezetők, marketing szakemberek folyamatosan szembesülnek azzal a problémával, hogy hatékony csatornákat találjanak az ügyfeleik és vásárlóik elérésére. 2020-ban az online marketing eszközök a leghatékonyabb lehetőségek, hogy új ügyfeleket, vásárlókat érj el – a legtöbb  iparágban.

Ma már számtalan online marketing eszköz érhető el mely segíti az online marketing feladatok megvalósítását.

Facebook, Instagram bejegyzések készítéséhez

Creator_studio

Időzíts Instagramra és Facebookra is! 

Hosszú ideig nem volt megoldott az Instagram posztok időzítése, de azóta már elérhető a Creator Studio, amivel egyszerűen időzíthetsz Instagramra is!

Próbáld ki!

InstaSize

Használj kreatív fotókat, videókat az Isntagramon! 

Könnyen kezelhető alkalmazás, mellyel kreatív megoldásokat tudsz létrehozni az Instagramon.

Próbáld ki!

Freepik

Legális, jogtiszta képek felsőfokon!

Reméljük te sem a Google-ből keresel magadnak képeket! A Freepik segítségével a fotókon kívül vektoros képeket is kereshetsz!

Próbáld ki!

Válaszoljon a nyilvánosságnak

Meríts ötletet a posztoláshoz!

Sokszor nem is tudod mit posztolj? Innen  egy témára rengeteg tartalomötletet is kaphatsz. Nézd meg, és csak kapkodd a fejed a rengeteg ötlet láttán!

Próbáld ki!

Canva

Nem csak a grafikusok tudnak szép képeket prezentálni

A Canva használata segít neked egyedi képek elkészítésében, előre kialakított sablonok alapján! Ezeket a képeket különböző méretben tudod felhasználni jogtisztán!

Próbáld ki!

Photoshop

Ingyenes online Photoshop

Ha úgy érzed, Canva nem elég, akkor ajánljuk az ingyenes, online „Photoshop”-ot, amivel szinte hasonlóan tudsz dolgozni, mint a hivatalos programmal. Persze ha grafikus vagy, akkor nem ez lesz a nyerő a számodra.

Próbáld ki!

BuzzSumo

Inspirálódj már sikert elért tartalmakból!

A Buzzsumo az általad keresett témákban sorol fel tartalmakat, melyek már sikert értek el korábban. Természetesen a keresések száma korlátozott, de azért egy próbát megér.

Próbáld ki!

Hathatós segítség blogoláshoz

Szó számláló

Szó és karakter számláló

Ugye te is tudod, hogy blogbejegyzést 500 szó alatt nem is érdeme publikálni? Viszont ha nincs számláló a szövegszerkesztődben, akkor hatalmas segítséget nyújt ez a program, mert egy pillantással láthatod, hogy hol is tartasz.

Próbáld ki!

Portnet

Egy kattintásra generálhatsz 700 blogbejegyzés címet

A blogbejegyzésre fordított munkád eredménye nagyban múlhat azon, mennyire ütős a headline! Csak add meg a kulcsszót és máris 700 ötletet kapsz, hogy mi legyen a headline!

Próbáld ki!

Hubspot

Blogtéma generálása
Íratkozz fel a Hubspot oldalán, mert igazán megéri! 250 Blogtémát generálhatsz egy csapásra, amellyel jó időre letudhatod a blogtémák keresgélését.

Próbáld ki!

Facebook és Google hirdetések

Facebook Pixel

Megfelelően működik a Facebook pixelem?

Ezzel a Chrome bővítménnyel leellenőrizheted a pixeled. Végezd el ezt az egy perces ellenőrzést, és szabadulj meg a sok fejfájástól!Nemcsak a saját, de a konkurensek oldalán is láthatod!

Próbáld ki!

Tag Assistant

Jól működnek a telepített Google tag-ek?

Visszacsatolásként hasznos lehet számodra ennek az eszköznek a használata is, ellenőrizheted, hogy bekerült-e minden Ez az eszköz is egy visszacsatolásként működhet számodra, hogy a weboldalba minden szükséges forráskód bekerült-e, és hogy jó helyen vannak.  Nemcsak a saját, de a konkurensek oldalán is láthatod!

Próbáld ki!

Facebook Hírdetéstár

Kukkants bele bárki hirdetésébe!

Bárki hírdetésébe belenézhetsz, a legnagyobb cégektől kezdve a sarki kisbolton át, a Facebook oldalukon keresztül lehet keresni. Természetesen azt nem mutatja, hogy mennyit költenek a hirdetésekre, de ebből már kikövetkeztethető a stratégiájuk!

Próbáld ki!

Google Ads

Mire érdemes hirdetned Google Adsben?

Hogy elkerüld a buktatókat, érdemes a Google hirdetés elkezdése előtt előre felmérni, hogy milyen kulcsszavakra mennyi keresés található. Ezt könnyedén megteheted a kulcsszótervező eszközzel!

Próbáld ki!

Emoji

Emoji-k magas szinten

…persze ne essünk túlzásba, de olykor feldobhatod a Facebook hirdetésed egy pár emojival. Ctrl+C, Ctrl+V.  Ugye, milyen  egyszerű?

Próbáld ki!

Elemzés, analitika

A Google Analytics

Kösd be és használd!

Gondolom, hogy a  Google Analyticset nem most látod először, hanem használod is aktívan! Így könnyedén tudod mérni a konverziókat és a vásárlásokat is.

Próbáld ki!

Hotjar

Lesd meg, mit csinálnak a weboldalad látogatói!

Olyan, mintha leülnél a látogatóid mellé, és követnéd, hogy mit csinálnak a weboldaladon. Tegyél egy próbát, vegyél fel munkameneteket, készíts hőtérképes elemzéseket!

Próbáld ki!

Bitly

Ellenőrizd, hogy milyen linkekre hányan kattintanak!
Ezzel az eszközzel le tudsz mérni minden létező linket, olyat is, ami nem a te saját weboldaladra mutat. Könnyedén fel tudod mérni, hogy a követőid mi után érdeklődnek és ezáltal olyan tartalmakat hozhatsz létre, melyek széles körben érdeklődést váltanak majd ki!

Próbáld ki!

GA Dev Tools

Forgalmad lézerpontos nyomonkövetése

Az UTM paraméterezés a Bitlynél komolyabb nyomonkövetésre alkalmas eszköz. Ehhez a legkiválóbb eszköz a Google URL builder.

Próbáld ki!

Google Alerts

Hírek, információk összegyűjtése preferált témáidban

Tudni szeretnéd, ha valahol megemlítik a márkádat? Érdekelnek a friss iparági hírek? Állíts be értesítéseket a Google Alertsben az általad választott kulcsszavakra, és kapj heti/napi összefoglalót a témákban!

Próbáld ki!

SimilarWeb

Versenytárs elemzéshez

Nézd meg, hogy a versenytársad honnan szerez látogatókat!

Próbáld ki!

Google Trends

Fedezd fel, hogy mi történik a világban

Akár 10 évre visszamenőleg is lehet keresési trendeket elemezni a Google Trend használatával.  Persze ezen felül az aktuális témákban is kutathatsz régiónkénti bontásban.

Próbáld ki!

 

 

Jobb Google pozíció eléréséhez

Google Search Console

Google Search Console

Vannak hibák az oldaladon? Tudod, a Google akár büntethet is érte… Vagy csak nyomonkövetnéd a teljesítményedet, vagy megnéznéd, hogy hogyan találnak rád az érdeklődők a keresőből? Akkor a Google Seerach Consol egy kötelező eszköz a számodra!

Próbáld ki!

Google Pagespeed Insights

Lásd magad a Google szemével!

A Google Page Insights segítségével láthatod, hogy a Google hogyan látja a weboldalad, kiváltképpen sebesség szempontjából. Javaslatok tesz a fejlődésed érdekében, amit a webfejlesztőd örömmel fog venni!

Próbáld ki!

Google Mobile Friendly

Mobilbarát vagy a Google szerint?

Nem elég ha a weboldalad mobilbarát, de fontos, hogy a Google is annak lássa!
Teszteld le, hogy megfelelsz-e ennek a kritériumnak!

Próbáld ki!

MOZ

Linképítés pro módon

A MOZ lin explorerjének segítségével láthatod, hogy milyen oldalak hivatkoznak rád, és azt is, hogy ezek milyen minőségűek, sőt az elvesztett hivatkozásokat is ellenőrizheted.

Próbáld ki!

SEOptimer

A legalapvetőbb technikai eszköz SEO-hoz

Még csak most kezdesz foglalkozni a SEO-val? Akkor ez az eszköz neked szól! Futtass le egy tesztet az oldaladon, hogy értékes információkhoz juthass!

Próbáld ki!

Extra tippek

Tiny PNG

Fotóméret: a kevesebb több!

Weboldalad gyorsaságán sokat ronthatnak a nagyméretű fotók. Ezzel az eszközzel könnyedén tömörítheted a képeket anélkül, hogy a minőségük romlana. Így kellemesebb lesz a böngészés a látogatóid számára!

Próbáld ki!

vidIQ

A legkiválóbb ingyenes Youtube plug-in

Kezdd el használni ezt a plug-int, és egy új világ nyílik ki előtted a videók elemzési adatairól.

Próbáld ki!

BuiltWith

Tudd meg, mivel készítették a többiek a weboldalukat!

Lesd meg, hogy mások milyen technológiával készítették el oldalaikat!  Csak be kell illesztened az URL-t és máris láthatod a felhasznált eszközöket.

Próbáld ki!

Measure

Webfejlesztők részére hatékony elemzés, hogy weboldalad gyorsítását segítsd

Szívből ajánljuk ezt az eszközt webfejlesztők részére, mely nagyban hozzájárul a weboldal sebességének gyorsításához!

Próbáld ki!

SignRequest

Online írnád alá a szerződéseidet?

Nincs több felesleges nyomtatás, postázás a jövőben! Használd a következő linket SignRequest regisztrációdhoz, és írj alá online!
Havi 10 dokumentumig ingyenesen használható!

Próbáld ki!

Linkgraph

Domain Authority ellenőrzés

Ez az eszköz hathatós segítséget nyújt, hiszen itt tudod akár 10 oldal DA értékét gyorsan megvizsgálni!

Próbáld ki!

Google Webmaster Tools

Tipp Seo-hoz

Ha az oldaladra mutató linkeket szeretnéd eltávolítani a Google rangsorolásából, akkor azt itt tudod megtenni.

Próbáld ki!

  • Megjegyzés: a lista nem tekinthető reprezentatívnak. Minden cégvezetőnek mérlegelnie kell az online marketing eszközök várható megtérülését. Célunk, hogy segítséget adjunk ügyfeleinknek! Ha személyre szabott megoldásra van szükséged, akkor az marketing tanácsadás szolgáltatásunkat ajánljuk.

Hasznosnak találta a cikket?