Írta: Nagy László 2023. október. 8.

SEO alap lépések, hogy „amatőrként” is profi elemzést készíthess

SEO alap lépések

Hogyan kell profi SEO elemzést készíteni „amatőr” SEO-sként? Ha egyszer valaki rákap az ízére, akkor kívülállóként is elég pontos analízist tud lefuttatni. Persze azért nem árt, ha ismerünk pár „informatikus” dolgot.

A legelső, amit egy pontos SEO elemzéshez látnunk kell, a futtatni kívánt honlapunk egészsége. SEO szempontból ugyanis egy honlap is lehet beteg, amely megakadályozza, hogy egyre több és több látogatónk legyen. Ebben segítségetekre lesz a Google Search Consol, a honlapok Dr. House-a.

A következő lépés a kulcsszóelemzés. Ebből fog kiderülni, hogy a célpiacunk milyen kulcsszavakat ír be a Google keresőjébe. Ehhez a Google Keyword Planner használható , vagy más SEO eszköz, mint például az Ubersuggest vagy a Semrush.

Végül még érdemes ráereszteni a honlapunkra a Google PageSpeed Insights-t, amely ellenőrzi a fő oldalak betöltési sebességét, és elemzi a konkurens weboldalakat is.

Ezek persze csak az alapdolgok, amelyeket még további panelekre lehet bontani. A lényeg viszont az, hogy elemzés, cselekvési terv, a honlapunk, a kínálatunk,

a célcsoportunk ismerete nélkül SOHA NE KEZDJÜNK BELE a SEO-zásba.

Rengeteg tutorial videó és cikk van a témában. Az olyanok, amelyek figyelnek a finomhangolásra, mélyebben belemennek a részletekbe, akár 8-10 órás anyagok is lehetnek. Nem véletlenül, mert minél több funkcióját használjuk ki a Google-nek és a SEO-nak, annál több vevőd lesz, méghozzá kisebb költségen. Azért ez nem hangzik rosszul, igaz?

Szeretnél segítséget kapni a SEO elemzésben, hogy a honlapod a lehető legjobb eredményeket érje el?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kezdjük el a közös munkát!

Ajánlatot kérek

Hasznosnak találta a cikket?