Írta: Nagy László 2024. június. 17.

Midjourney AI képgenerátor – Útmutató a látványos vizuális tartalmak elkészítéséhez

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet a Midjourney képgeneráló eszközt felhasználni ahhoz, hogy lenyűgöző, mesterséges intelligencia által generált képeket hozzunk létre, amelyek felkeltik a közönség figyelmét és erősítik a márkák vizuális megjelenését. A Midjourney egy forradalmian új eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges leírások alapján hozzanak létre részletes és stílusos képeket, így új lehetőségeket nyitva a kreatív tartalomkészítés terén.

Mi a 360 Marketing Ügynökségnél már kipróbáltuk ezt a technológiát, és folyamatosan igyekszünk beépíteni a mindennapi munkánkba, hogy még hatékonyabban támogassuk ügyfeleink vizuális kommunikációját.

A következőkben lépésről lépésre végigvezetünk a Midjourney alapvető és haladó funkcióin, bemutatjuk a képgenerálás folyamatát, és ötleteket adunk arra, hogyan használhatod ki ezt az eszközt saját projektedben.

AI kép generátor

Az AI kép generátorok olyan fejlett technológiai eszközök, amelyek mesterséges intelligenciát használnak képek automatikus létrehozására.

Ezek az eszközök szöveges leírásokat (promptokat) képesek vizuális tartalommá alakítani, ezzel forradalmasítva a grafikai tervezést és a vizuális művészeteket. Az AI kép generátorok mélytanulási modelleken alapulnak, amelyeket nagy mennyiségű kép- és szövegadatbázissal táplálnak fel, így megtanulják az objektumok, színek, textúrák és kompozíciók közötti összefüggéseket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a felhasználó által megadott szöveges utasítások alapján pontosan és gyorsan generáljanak részletekben gazdag, stílusos képeket.

Az AI kép generátorok alkalmazása számos területen nyújt előnyöket, beleértve a reklámot, a digitális művészetet, az oktatást és még sok más területet, ahol a vizuális tartalom kulcsfontosságú.

Mi az a Midjourney?

A MidJourney egy forradalmi mesterséges intelligencián alapuló AI kép generátor eszköz, amelyet egy San Francisco-i független kutatócsapat fejlesztett ki

Ez az AI-alapú platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges utasítások alapján hozzanak létre lenyűgöző és egyedi képeket. A technológia különlegessége abban rejlik, hogy az AI a szöveges leírásokat képi tartalomra fordítja, ami forradalmasítja a vizuális tartalom létrehozásának módját.

Hogyan kezdjem használni?

A Midjourney használatának megkezdéséhez két fő módszer áll rendelkezésre: az alpha webes felület és a Discord platform.

 • Alpha webes felület: A Midjourney rendelkezik egy alpha webes felülettel, ahol közvetlenül a böngészőből generálhatsz képeket. Egyszerűen látogass el a Midjourney hivatalos weboldalára, regisztrálj egy fiókot, és kövesd az utasításokat a képgenerálás elkezdéséhez. Itt a felhasználói felületen keresztül adhatod meg a kívánt szöveges leírást, és az AI rögtön megkezdi a képek generálását.
 • Discord használata: A másik népszerű módja a MidJourney használatának a Discord platformon keresztül történik. Első lépésként telepítsd a Discord alkalmazást vagy nyisd meg a webes felületet, és hozz létre egy felhasználói fiókot. Ezután csatlakozz a Midjourney Discord szerveréhez, amelyhez meghívót találhatsz a Midjourney weboldalán. A Discordon belül szöveges parancsokkal, úgynevezett „prompts”-okkal irányíthatod a képgenerálást. Írd be a kért parancsot, például /imagine követve a szöveges leírással, amit a képre szeretnél, és a bot rövid időn belül előáll a generált képekkel.

Mindkét módszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzanak létre magas minőségű vizuális tartalmakat, kihasználva az AI képességeit a kreatív ötletek vizuális megvalósítására.

Midjourney Alpha

A Midjourney új Alpha webes felülete lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy közvetlenül a böngészőjükön keresztül generáljanak képeket, megkerülve a Discord platformot. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik számára a Discord használata bonyolultnak vagy zavarónak bizonyult. A webes felület egyszerűsített, intuitív kezelőfelületet kínál, amely három fő részre oszlik: Felfedezés, Készítés és Archívum.

Midjourney alpha

Midjourney alpha

Felfedezés

 • Inspiráció merítése: Böngészhet a véletlenszerűen, a népszerű, a legtöbbet kedvelt, és a legtöbbet nézett képek között, ami segít ötleteket gyűjteni és inspirálódni.
 • Más felhasználók képei: Egyszerűen használhatod fel mások által létrehozott promptokat vagy képeket saját alkotásaidhoz.

Készítés – Midjourney Alpha képgenerálás

A képek létrehozása a Midjourney Alpha webes felületén egy közvetlen és egyszerű folyamat, amely a következő lépésekből áll:

Képgenerálás a Midjourney webes felületén:

 1. Navigáció: Lépj a Midjourney weboldalára, és navigálj az „Imagine” szövegmezőhöz, amely a weboldal tetején található.
 2. Képleírás megadása: Írd be a kép létrehozásához szükséges szavakat vagy mondatokat az „Imagine” szövegmezőbe. Itt lehetőséged van általános leírást adni, vagy pontosítani a kép stílusát és részleteit, például hozzáadva különböző stílusjegyeket és vizuális elemeket.
 3. Paraméterek beállítása: Finomítsd a képedet különböző beállításokkal, amelyek segítenek az elképzelt vizuális tartalom pontosabb megformálásában. Itt állíthatsz be többek között képarányt, stílust, és egyéb vizuális opciókat.
 4. Generálás elindítása: Miután megadtad a képhez szükséges leírást és beállítottad a paramétereket, nyomd meg az „Enter” billentyűt. A képek generálása rögtön megkezdődik, és a kész képek alatt jelennek meg az oldalon.
Midjourney Alpha képgenerálás paraméterek beállítása

Midjourney Alpha képgenerálás paraméterek beállítása

A Midjourney Alpha webes felületén számos beállítási lehetőség áll rendelkezésre, amelyekkel a felhasználók finomhangolhatják a képek generálását. Az alábbiakban részletezem az egyes beállításokat és azok funkcióit:

Képarány (Image Size)

 • Leírás: Lehetőség van különböző képarányok közül választani, mint például arckép (Portrait), négyzet (Square), vagy tájkép (Landscape). Ez lehetővé teszi, hogy a kép méretét és arányát a felhasználó preferenciái szerint szabályozzák.
 • Funkció: Az arányok módosításával a képek megjelenése és kompozíciója testre szabható, amely különösen fontos lehet bizonyos vizuális tartalmak esetében, ahol a formátum meghatározó.

Mód (Mode)

 • Leírás: Két mód közül választhatsz: Standard és Raw. A Raw mód a Midjourney modellváltozatainak alapértelmezett esztétikáját helyettesíti, lehetővé téve a felhasználó számára fotorealisztikusabb képek, mozielőzetes-szerű jelenetek vagy aranyos karakterek létrehozását.
 • Funkció: Ez a beállítás növeli a képek stilisztikai sokszínűségét, lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy a kívánt vizuális hatást elérjék.

Verzió (Version)

 • Leírás: A Midjourney rendszeresen kiad új modellverziókat, amelyek javítják a hatékonyságot, koherenciát és minőséget. A legújabb modell az alapértelmezett, de minden modell különböző típusú képek előállításában jeleskedik.
 • Funkció: A különböző verziók választása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kívánt képminőséget és stílust a leginkább megfelelő modell segítségével érjék el.

Stilizáció (Stylization)

 • Leírás: A stilizáció szabályozza, mennyire erőteljesen alkalmazza a Midjourney a saját esztétikáját. Az alacsony stilizációs értékek pontosabban követik a promptot, de kevésbé művészi képeket eredményeznek, míg a magas értékek művészibb, de kevésbé a prompttal összhangban lévő képeket hoznak létre.
 • Funkció: Ez a beállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kreativitás és a prompt hűsége közötti egyensúlyt finomhangolják.

Furcsaság (Weirdness)

 • Leírás: Furcsa minőségeket vezet be a generált képekbe, amelyek egyedi és váratlan eredményeket eredményeznek.
 • Funkció: Ez a beállítás különleges, szokatlan vizuális elemek hozzáadásával teszi egyedivé a képeket, növelve a kreativitás lehetőségeit.

Varietás (Variety)

 • Leírás: A varietás szabályozza, hogy mennyire változatosak a képek. A magas értékek szokatlan és váratlan eredményeket hoznak, míg az alacsonyabb értékek megbízhatóbb, ismételhető eredményeket biztosítanak.
 • Funkció: Ez a beállítás segít a felhasználóknak kísérletezni a képek sokszínűségével, lehetővé téve különböző kompozíciók és témák felfedezését.

Sebesség (Speed)

 • Leírás: A sebesség szabályozza, hogy milyen gyorsan generálódnak a képek. A ‘Relax’ lassabb, változatos ütemben generál, anélkül, hogy gyors órákat költene, míg a ‘Fast’ az alapértelmezett sebesség, és a ‘Turbo’ kétszer annyi gyors órát költ, miközben sokkal gyorsabban generál.
 • Funkció: Ez a beállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az időigényüknek és a projekt sürgősségének megfelelően válasszanak generálási sebességet.

Képvariációk és finomítások:

A Midjourney Alpha webes felületén a képek elkészítése után számos lehetőség áll rendelkezésre a képek finomítására és módosítására. Itt van az összefoglalás a különböző funkciókról, amelyek segítenek a képek további testreszabásában:

Midjourney Alpha képvariációk

Változtatás (Vary)

 • Funkciók:
  • Finom (Subtle): Kisebb változtatásokat hajt végre a képen, finomhangolásra és apró módosításokra használható.
  • Erős (Strong): Nagyobb, jelentősebb változtatásokat hajt végre a képen, amelyek észrevehetően módosíthatják a kép kompozícióját vagy stílusát.
 • Leírás: Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a már elkészült képeken kisebb vagy nagyobb módosításokat végezzenek, anélkül, hogy új képet kellene generálniuk.

Nagyítás (Upscale)

 • Funkciók:
  • Finom (Subtle): Nagyobb felbontású verziót hoz létre a képről anélkül, hogy megváltoztatná a tartalmát.
  • Kreatív (Creative): Nemcsak nagyobb felbontású képet hoz létre, hanem további részleteket is hozzáadhat, amely módosíthatja a kép tartalmát.
 • Leírás: Az Upscale funkció ideális megoldás a képek megosztására, mentésére vagy nyomtatására, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy nagyobb méretben is élvezhessék a műveiket.

További Opciók (More options)

 • Funkciók:
  • Újrafuttatás (Rerun): Ugyanazt a parancsot futtatja le újra, lehetővé téve azonos paraméterek mellett az eredmények ismételt generálását.
  • Átformálás (Reframe): A kép körüli területek nagyításával és mozgatásával lehetőséget nyújt a kép különböző részeinek jobb kiemelésére.
  • Újrafestés (Repaint): Lehetőséget biztosít bizonyos képrészletek módosítására, akár új parancs megadása nélkül.
 • Leírás: Ezek a további opciók széleskörű eszközöket biztosítanak a képek további finomításához és személyre szabásához, amelyek segítenek a kreatív elképzelések pontos megvalósításában.

Felhasználás a parancsban (Use in prompt)

 • Funkciók:
  • Kép (Image): A képet közvetlenül az új parancsba illeszti, mint képi bemenet.
  • Stílus (Style): A képet stílusreferenciaként adja hozzá a következő generálandó képhez.
  • Parancs (Prompt): A parancsot másolja a beviteli mezőbe, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy ugyanazt a parancsot használja újra.
 • Leírás: Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a már elkészült képeket újabb kreatív projektek kiindulópontjaként használják fel, tovább növelve a művészi lehetőségeket és a kreatív kísérletezést.

Ezekkel a részletes lépésekkel és beállítási lehetőségekkel a Midjourney Alpha webes felületén könnyedén létrehozhatsz magas minőségű, egyedi vizuális tartalmakat, amelyek pontosan megfelelnek az elképzeléseidnek és igényeidnek.

Archívum

 • Rendezés: Csoportosíthatod és rendszerezheted a képeidet hatékonyabb kezelés érdekében.
 • Nézet Testreszabása: Testreszabhatod a képek elrendezését és méretét.
 • Szűrők: Különböző szűrőkkel, mint például képméret vagy típus, gyorsan megtalálhatod a keresett képeket.

Új Funkciók

 • Arckezelés: A Midjourney mostantól képes felismerni és megjegyezni az arcokat, így ugyanazokat az embereket ábrázoló képeket is létrehozhatsz.
 • Kép módosítása: Visszatérhetsz a korábban létrehozott képekhez, és módosíthatod azokat. Például az „Change AR” funkcióval könnyedén megváltoztathatod a képarányt.

Discord szerepe a Midjourney használatában

A Midjourney egyedi azon képességében, hogy integrálódik a Discord platformmal, egy népszerű csevegő- és közösségi szolgáltatással, amely elsősorban a játékosok között népszerű. A Midjourney felhasználók a Discordon keresztül kommunikálhatnak az AI chatbottal, ahol szöveges parancsokkal, úgynevezett „prompts”-okkal irányíthatják a képgenerálást. Ez a megközelítés egyedülállóan kényelmes és interaktív módot biztosít a vizuális tartalom létrehozására, mivel a felhasználók valós időben látják a képgenerálás folyamatát és eredményeit.

Midjourney elérésének előkészítése

Discord telepítése és beállítása

A Midjourney képgeneráló eléréséhez először is telepítened kell a Discord alkalmazást, amely egy ingyenes csevegő és közösségi platform. Itt történik majd a képgenerálás irányítása szöveges parancsok segítségével. Íme a lépések:

 • Telepítés:
  Látogass el a Discord hivatalos weboldalára.
  Kattints a „Letöltés” gombra, válaszd ki az operációs rendszerednek megfelelő verziót, és kövesd a telepítési utasításokat.
  Alternatív megoldásként használhatod a Discordot közvetlenül a webböngésződben is, regisztráció után.
 • Fiók létrehozása és hitelesítése:
  A Discord telepítése után hozz létre egy új felhasználói fiókot, ha még nem rendelkezel ilyennel.
  Add meg az e-mail címedet, válassz felhasználónevet és jelszót.
  Aktiváld a fiókodat az e-mailben kapott megerősítő linkre kattintva.

Discord

Csatlakozás a Midjourney Discord szerverhez

Miután sikeresen bejelentkeztél a Discordra, következő lépésként csatlakoznod kell a Midjourney Discord szerveréhez:

 • Midjourney weboldala:
  Nyisd meg a Midjourney hivatalos weboldalát a böngésződben.
  Keresd meg és kattints a „Join the Beta” vagy „Csatlakozás a bétateszthez” gombra.
 • Discord meghívó elfogadása:
  A meghívó elfogadása átirányít a Midjourney Discord szerverére.
  Itt esetleg újra be kell jelentkezned a Discord fiókodba, ha a böngésződben nem maradt meg a bejelentkezésed.

Midjourney

Ezekkel a lépésekkel sikeresen csatlakoztál a Midjourney Discord szerveréhez, ahol közvetlenül kezdheted el használni a képgeneráló eszközt. A következő részben részletesen bemutatjuk, hogyan indíthatod el a képgenerálási folyamatot, hogyan használhatod a parancsokat, és milyen lehetőségeid vannak a generált képek finomhangolására.

Képgenerálás a Midjourney használatával

Miután csatlakoztál a Midjourney Discord szerveréhez, elkezdheted a képgenerálási folyamatot. Itt van, hogyan működik:

Legjobb parancsok és promptok használata

A Midjourney Discordon keresztüli használata interaktív és dinamikus, lehetővé téve, hogy különféle parancsokkal (commands) irányítsd a képgenerálást. Az alábbiakban részletesen bemutatom a legfontosabb parancsokat és azok használatát:

Prompt írása és küldése

 • /imagine: A képgenerálás elindításához használd ezt a parancsot. Írd be a /imagine parancsot, majd fűzz hozzá egy leírást, ami alapján a képet generálni szeretnéd. Például: /imagine prompt "békés, zöld rét színes virágokkal és a fák levelein átszűrődő napfénnyel"
  Ezután nyomd meg az Enter billentyűt, és a Midjourney AI elkezdi generálni a képeket.

További hasznos parancsok

 • /blend: Két kép összekeverésére használható. Ez lehetővé teszi, hogy két különböző képből új vizuális tartalmat hozz létre.
 • /fast, /relax, /turbo: Ezekkel a parancsokkal állíthatod be a képgenerálás sebességét. A ‘fast’ gyorsabb generálást biztosít, míg a ‘relax’ lassabb, kevésbé erőforrás-igényes módot kínál.
 • /settings: A bot beállításainak megtekintésére és módosítására szolgál.
 • /describe: Négy különböző promptot generál egy feltöltött kép alapján, segítve az inspiráció megtalálását.
 • /feedback, /faq, /help: Ezekkel a parancsokkal visszajelzést küldhetsz, gyakori kérdésekre találhatsz választ, vagy segítséget kérhetsz a Midjourney használatához.
 • /prefer kapcsolódó parancsok (pl. /prefer suffix, /prefer variability): Ezekkel a parancsokkal személyre szabhatod a képgenerálás beállításait, mint például a promptok végére automatikusan hozzáadott szövegrészt vagy a képek variabilitásának beállítását.

Speciális parancsok

 • /tune: Egyedi stílus készítésére szolgál, amely alapján a képeket generálhatod. Lehetővé teszi, hogy saját Midjourney stílusodat hozz létre és testreszabhasd a munkáid megjelenését.
 • /stealth, /public: Ezek a parancsok a Pro csomaggal rendelkező felhasználók számára érhetőek el, és lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy privát módban dolgozzanak, vagy megosszák munkáikat a nyilvánossággal.
 • /subscribe: Személyes felhasználói fiók oldal linkjének generálására szolgál, ahol előfizethetsz vagy kezelheted meglévő előfizetésedet.
 • /userid: A Midjourney felhasználói azonosítód lekérdezésére használható.
Midjourney képgenerálás

Midjourney képgenerálás

Képvariációk és finomítások

Amikor a mesterséges intelligencia elkészíti az első képváltozatokat, számos lehetőséged van a további finomításra és módosításra:

Képvariációk választása

 • V1, V2, V3, V4 gombok: Ezekkel a gombokkal azonnal generálhatsz új változatokat az eredeti kép négy különböző részletére. A gombok a képek balról jobbra, fentről lefelé történő elrendezését követik.
 • Variációk (Variations): A ‘Vary (Strong)’ és ‘Vary (Subtle)’ gombokkal erősebb vagy finomabb változatokat hozhatsz létre a nagyított (upscaled) képeken. Az erősebb változat nagyobb módosításokat, míg a finomabb változat kisebb változtatásokat hajt végre.
 • Variabilitás Beállításai: A /prefer variability parancs segítségével váltogathatsz a magas és alacsony variációs módok között a képek generálása során.

Nagyítás (Upscale)

 • U1, U2, U3, U4 gombok: Ezen gombok segítségével választhatsz ki egy képet a négyzet alakú rácsból, hogy azon külön nagyítást végezz.
 • Nagyítási Opciók (Upscale Options):
  • Finom Nagyítás (Subtle Upscale): Megduplázza a kép méretét, miközben megtartja a részletek hűségét.
  • Kreatív Nagyítás (Creative Upscale): Nemcsak hogy megduplázza a kép méretét, de új részleteket is hozzáad, így a kép tartalma is módosulhat.
Midjourney képvariációk Discordon

Midjourney képvariációk Discordon

Zoomolási lehetőségek

 • Zoom Out 2x, Zoom Out 1.5x, Custom Zoom: Ezek a zoomolási lehetőségek segítenek a kép nagyobb területének megtekintésében vagy a részletek jobb vizsgálatában, ami különösen hasznos lehet a képek elemzésénél vagy szerkesztésénél.

További Finomítási Lehetőségek

 • Újrafuttatás (Rerun): Az eredeti parancsot újra futtatja, lehetőséget biztosítva az eredmények finomhangolására.
 • Átformálás (Reframe): A kép körüli területeken történő nagyítással és mozgatással újraformálhatod a kép kompozícióját.
 • Újrafestés (Repaint): Lehetővé teszi, hogy a kép bizonyos részeit újra festhesd, akár anélkül, hogy a teljes képet újra generálnád.
 • Vary (Region): Lehetőséget biztosít arra, hogy a kép konkrét területeit célzottan változtasd meg, így még specifikusabb módosításokat végezhetsz el.
Midjourney képvariációk Discordon

Midjourney képvariációk Discordon

Ezek a funkciók különösen hasznosak, ha a képeidet pontosan szeretnéd az elképzeléseid szerint alakítani, és ki szeretnéd használni a Midjourney által nyújtott viszonylag rugalmas és részletes képszerkesztési lehetőségeket.

Ötletek a kreatív képgeneráláshoz

A Midjourney AI segítségével számos kreatív és egyedi képet hozhatsz létre. Itt van néhány ötlet, hogy hogyan bővítheted a képalkotási repertoárodat:

 • Művészeti stílusok: Próbálj ki különböző művészeti stílusokat, mint például impresszionista, szürrealista vagy modern. Használd a stílusneveket a promptban, hogy az AI az adott stílusban hozza létre a képet.
 • Történelmi időszakok: Kérj képeket, amelyek egy adott történelmi korszak hangulatát tükrözik. Használhatsz például ‘victorian’ vagy ‘roaring twenties’ jelzőket a promptban.
 • Színek és hangulatok: Adott színek vagy érzelmek megjelenítésével is kísérletezhetsz. Például kérj képet, amely ‘melancholic blue’ vagy ‘vibrant red’ hangulatot tükröz.
 • Képi narratívák: Készíts képeket, amelyek egy történet részeit vagy jeleneteit ábrázolják. Használj részletes leírásokat karakterekről, beállításokról és cselekményről, hogy életre keltsd a narratívádat.
 • Mitológiai jelenetek: Próbálj meg rekonstruálni vagy újraértelmezni különböző kultúrák mitológiai jeleneteit, használva karaktereket és eseményeket, amelyek inspirálódnak a legendákból és mítoszokból.
 • Városi tájképek: Generálj városi jeleneteket különböző időpontokban és világítási viszonyok között, például napfelkeltét a város felett vagy éjszakai városképet neonfényekkel.
 • Természeti csodák: Kérj képeket lenyűgöző természeti jelenségekről, mint például az északi fény, tenger alatti jelenetek, vagy őserdők titokzatos atmoszférával.
 • Absztrakt kompozíciók: Kísérletezz absztrakt formákkal és színekkel, hogy vizuálisan lenyűgöző műalkotásokat hozz létre, amelyek érzelmeket és gondolatokat ébresztenek.
 • Koncepcionális művészet: Használj metaforákat és szimbólumokat a képekben, hogy mélyebb üzeneteket közvetíts, például a társadalmi vagy politikai kommentárokat vizuális formában.
 • Egyedi karakterek: Teremts saját, egyedi karaktereket különböző tulajdonságokkal és stílusokkal, amelyeket sorozatokban vagy projektjeidben felhasználhatsz.
 • Stílus hibridek: Vegyítsd össze több művészeti stílust vagy kultúrát egyetlen képen belül, hogy új és izgalmas vizuális élményeket hozz létre.

Ezek az ötletek segíthetnek bővíteni a képalkotási repertoárodat, és inspirációt nyújthatnak ahhoz, hogy a Midjourney AI-t még szélesebb körben használd. Az AI segítségével létrehozott képek lehetnek nemcsak vizuálisan lenyűgözőek, hanem gondolkodásra késztetőek is.

Midjourney képgenerálás impresszionista stílusban

Midjourney képgenerálás impresszionista stílusban

Tippek a hatékony Midjourney promptok írásához

Ha készen állsz arra, hogy képeket kezdj el létrehozni a Midjourney segítségével, az alábbi tippek segíthetnek a legtöbbet kihozni ebből az AI generatív eszközből:

 1. Légy tömör: A Midjourney a legjobb eredményeket akkor produkálja, ha a promptjaid specifikusak. Adj meg minél több specifikus részletet a leíró nyelvedben, de tartsd a promptokat tömören. Körülbelül 40 szó után valószínűleg figyelmen kívül hagyják a további szöveget, 60 szó után nagyon valószínű, és 80 szó után szinte biztosan le lesz vágva.
 2. Használj leíró nyelvet: Használj mellékneveket és határozószavakat, hogy árnyalatot és érzelmet adj a promptjaidhoz. Ezek leírhatják a kívánt objektum vagy jelenet színét, formáját, méretét, textúráját és egyéb jellemzőit.
 3. Kerüld az ambivalenciát: Használj egyértelmű és közvetlen nyelvet, amely pontosan leírja a létrehozni kívánt képet. A kétértelmű nyelvezet többféleképpen értelmezhető, ami váratlan eredményekhez vezethet.
 4. Kísérletezz: Kísérletezned kell a modelllel, hogy megértsd, hogyan értelmezi a különböző kulcsszavakat. Ellenőrizd a kapott kimeneteket, és nézd meg, hogy a promptok és beállítások apró módosításai hogyan eredményezhetnek eltérő eredményeket.
 5. Használj prompt generátort: A prompt generátorok arra lettek tervezve, hogy segítsenek leíró Midjourney promptokat írni. Ezek inspirációt adhatnak, és jó alapot nyújthatnak az első promptodhoz.
 6. Használj kreatív címkét: A kreatív címke arra ösztönzi a Midjourney-t, hogy szokatlanabb kimeneteket generáljon. Ez nagyszerű módja az új ötletek kitalálásának vagy a hagyományos Midjourney tartalmak megjelenésétől való eltérésnek.
 7. Adj súlyt a promptjaidnak: A dupla kettőspont (::) segítségével utasíthatod a Midjourney-t, hogy külön értelmezze a kifejezéseket. Ez akkor hasznos, amikor növelni vagy csökkenteni szeretnéd bizonyos kifejezések fontosságát a promptodban.
 8. Használj negatív promptokat: A negatív kulcsszavak olyan kifejezések, amelyeket nem szeretnél, hogy megjelenjenek a képeden. Sok haladó felhasználó hozzáad negatív promptokat (pl. –-no hands, no text, stb.), hogy finomabb képeket hozzon létre.
 9. Módosítsd a beállításaidat: Írd be a /settings parancsot a Midjourney-ben, hogy megjelenítsd a beállítások képernyőt. Innen kiválaszthatod az összes beállítást, amit a promptjaidban szeretnél használni, anélkül, hogy folyamatosan ki kellene írnod őket.

Ezek a tippek segítenek kihasználni a Midjourney kínálta lehetőségeket, és lehetővé teszik, hogy kreatívabb és egyedibb képeket hozz létre.

Hogyan kell előfizetni?

A Midjourney előfizetési tervek és a gyors órák („Fast Hours”) értelmezése fontos része annak, hogyan használhatjuk ki a platform adta lehetőségeket. Az alábbiakban részletesen bemutatom, mit kínálnak ezek a lehetőségek, és hogyan érdemes eldöntenünk, melyik előfizetés felel meg a leginkább az igényeinknek.

A Midjourney különböző előfizetési csomagokat kínál, amelyek különböző szintű hozzáférést és szolgáltatásokat biztosítanak:

 • Basic Plan ($10/hó): Ez a terv korlátozott generálásokat kínál (kb. 200 kép/hónap), és ideális azok számára, akik csak kipróbálnák a szolgáltatást.
 • Standard Plan ($30/hó): Több generálási lehetőséget kínál (15 óra gyors generálás), valamint korlátlanul használható a relaxált generálási mód.
 • Pro Plan ($60/hó): Ennél a tervnél még több gyors generálási lehetőséget kapunk (30 óra), plusz funkciók, mint a rejtett képgenerálás.
 • Mega Plan ($120/hó): A legbővesebb lehetőségeket tartalmazza, 60 órányi gyors generálással és további előnyökkel.

Mindegyik terv tartalmazza az alapvető kereskedelmi felhasználási jogokat, hozzáférést a tagok galériájához és lehetőséget a kreditfeltöltésre.

Midjourney előfizetés

Midjourney előfizetés

Néhány gyakran ismételt kérdés, amelyek fontosak lehetnek:

 • Hogyan működik az előfizetés?: Előfizetni a Midjourney weboldalán keresztül lehet, ahol kiválaszthatod a neked megfelelő csomagot és követed a fizetési utasításokat. Az előfizetés bármikor lemondható, és ha úgy döntesz, hogy megszakítod az előfizetést, a már kifizetett időszak végéig még hozzáférhetsz a szolgáltatásokhoz.
 • Mennyibe kerül az előfizetés?: A csomagok árai havonta $10-tól $120-ig terjednek. Éves előfizetéssel jelentős kedvezmények érhetők el, amelyekkel tovább csökkenthető a havi költség.
 • Mit jelent a relaxált generálás?: A relaxált generálás lehetővé teszi a képek lassabb, de olcsóbb létrehozását, anélkül, hogy az „gyors órákat” használna fel.
 • Hogyan működik a kereskedelmi felhasználás?: Bármikor, ha előfizettél, a képeidet szinte bármilyen módon felhasználhatod.
 • Hogyan kezelhetem a képeim a Közösségi Galériában?: A Közösségi Galéria egy hely, ahol a tagok megtekinthetik és szervezhetik saját képeiket. Ha nem szeretnéd, hogy képeid nyilvánosak legyenek, választhatsz rejtett generálási módot a Pro tervvel.

Gyors órák („Fast Hours”)

A „Fast Hours” egy prioritásos feldolgozási sáv, amely azonnali GPU-hozzáférést biztosít. Ez a legmagasabb prioritású feldolgozási kategória, ami viszonylag drága, mivel azonnal elérhető erőforrásokat biztosít. A Standard és Pro tervek tartalmazzák a gyors generálási időt, amely az előfizetési díj részeként van meghatározva. Például a Standard terv 15 óra gyors generálást kínál havonta, míg a Mega terv 60 órát.

Ezek az információk segíthetnek abban, hogy jobban megértsd a Midjourney által kínált előfizetéses lehetőségeket és dönts a számodra legmegfelelőbb opció mellett.

Midjourney képgenerálás Discord segítségével

Midjourney képgenerálás Discord segítségével

Gyakori problémák és megoldásaik

A Midjourney képgeneráló használata során felmerülhetnek kihívások és technikai problémák. Itt van néhány gyakori probléma, amelyekkel a felhasználók szembesülhetnek, és javaslatok a megoldásukra:

Probléma 1: Képgenerálás késlekedése vagy megszakadása

 • Lehetséges okok: A Discord szerver vagy a Midjourney API túlterheltsége miatt előfordulhat, hogy a képgenerálás lassabban történik, vagy megszakad.
 • Megoldások:
  Próbáld meg később újra a parancsokat.
  Ellenőrizd a Midjourney vagy a Discord állapotoldalát esetleges szolgáltatászavarok miatt.
  Csökkentsd a promptok bonyolultságát, hogy kevesebb erőforrást igényeljenek.

Probléma 2: A generált képek nem felelnek meg az elvárásoknak

 • Lehetséges okok: A szöveges leírás nem elég pontos vagy a képalkotó AI értelmezése eltér a várttól.
 • Megoldások:
  Használj pontosabb és részletesebb leírásokat a képek megrendeléséhez.
  Kísérletezz különböző stílusokkal és paraméterekkel a jobb eredmény érdekében.
  Kérj visszajelzést más felhasználóktól a Discord közösségben, hogy hogyan javíthatod a promptokat.

Probléma 3: Technikai kérdések a Discord használatával

 • Lehetséges okok: Szoftverhiba, frissítések hiánya, vagy a felhasználói beállítások nem megfelelőek.
 • Megoldások:
  Győződj meg róla, hogy a legújabb verziójú Discord van telepítve.
  Ellenőrizd és szükség esetén állítsd át a Discord beállításaidat a jobb teljesítmény érdekében.
  Keresd fel a Discord támogatási oldalát technikai segítségért.

Probléma 4: A felhasználói fiók vagy a Discord csatorna hozzáférési problémái

 • Lehetséges okok: Hitelesítési hiba, fiók letiltása vagy technikai hiba.
 • Megoldások:
  Ellenőrizd, hogy helyesen van-e hitelesítve az e-mail címed a Discordon.
  Ha hozzáférési problémáid vannak, lépj kapcsolatba a Discord támogatási szolgálatával.
  Győződj meg róla, hogy a Midjourney csatornájának megfelelő hozzáférési jogosultságaid vannak.

Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy zökkenőmentesen használd a Midjourney képgenerálót és kezeld az esetlegesen felmerülő technikai problémákat.

Készen állsz arra, hogy a legmodernebb eszközökkel emeld magasabb szintre a digitális tartalomgyártásodat?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kezdjük el együtt az új korszakot a digitális kommunikációban!

Ajánlatot kérek

Összefoglaló és további lépések

A Midjourney képgeneráló egy rendkívül erőteljes eszköz, amely új lehetőségeket nyit meg a kreatív tartalomkészítés terén. Reméljük, hogy ez az útmutató segített megérteni a platform alapjait és inspirál arra, hogy kihasználd a benne rejlő lehetőségeket. Kezdd el ma, és fedezd fel, hogyan változtathatja meg a Midjourney a vizuális tartalomkészítést!

A Midjourney mellett több másik AI képgeneráló alkalmazás is létezik, amelyek különféle kreatív igényeket elégíthetnek ki. Íme néhány jelentős példa:

 • DALL-E 3: Képes nagyon részletes és kreatív képek létrehozására szöveges leírások alapján. Ideális olyan felhasználóknak, akik részletgazdag és összetett vizuális tartalmakat szeretnének generálni, például művészek vagy tervezők.
 • Stable Diffusion: Ez a nyílt forráskódú eszköz teljes mértékben testreszabható, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját modelljeiket finomítsák és adaptálják különböző kreatív projektekhez. Támogatja a közösségi fejlesztést és innovációt.
 • Adobe Firefly: Az Adobe termékekkel, mint az Photoshop és Illustrator, integráltan működik, így a felhasználók zökkenőmentesen importálhatják és tovább dolgozhatják az AI által generált képeket a megszokott kreatív folyamataikban.
 • Getty Images Generative AI: Speciálisan a stock fotók piacára készült, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gyorsan és hatékonyan hozzanak létre magas minőségű, jogilag tisztázott képeket, amelyek kereskedelmi célokra is felhasználhatók.

Hasznosnak találta a cikket?