Kulcsszókutatás

Ügyfeleink között olyan eltökélt, céltudatos vállalkozásokat tudhatunk, akik csak a piacvezetői pozícióval elégedettek!

Az elmúlt 30 évben az internetnek és a vele járó technikai újításoknak köszönhetően a marketing szakma teljesen átalakult. Korábban sosem látott módszerek és stratégiák jelentek meg, így a vállalatodnak sokkal pontosabb célzási lehetőségei vannak. Ennek köszönhetően a kívánt üzenet is könnyebben eljut azokhoz, akiknek releváns a tartalmad. Ha a vállalatod adatközpontú marketinget folytat és használod a korszerű technikákat, úgy jóval hatékonyabban juthatsz el a célpiacodhoz és jelentősen nagyobb bevételt generálhatsz.

Ebben a cikkben megtudhatod, hogy mit jelent a kulcsszókutatás, milyen keresőszavak relevánsak a számodra, hogyan kerülhetsz ezeknél az első helyre, hogyan néz ki egy kulcsszó kutatás riport és hogy Te magad mit tehetsz a jobb eredményekért.

 

Mi a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás módszertana az internetnek köszönhető  technikai újítás. Ahhoz, hogy a vállalatod sikeres legyen az online térben is, lépést kell tartanod a változásokkal.

Manapság az emberek a Google-t valamilyen probléma megoldására használják és ennek megfelelően is keresnek. Ha lenne egy listád arról, hogy a felhasználók milyen olyan szavakkal keresnek, amelyek fontosak lehetnek a weboldaladdal kapcsolatban, akkor egy pontosan megfogalmazott üzenettel, könnyen elérhetnéd ezeket az embereket. A kulcsszó kutatás pontosan ezeknek a kifejezéseknek az összegyűjtését jelenti. Online marketing ügynökség tapasztalatait használd fel Te is – Fontos, hogy tudd  hazai és nemzetközi weboldalak keresőoptimalizálást végeztük el, így nagy tapasztalatokkal tudjuk segíteni a Te oldalad sikerét is.

 

Milyen kulcsszavakra keresnek?

Az elemzés rávilágít arra is, hogy mire érdemes optimalizálni az oldalad, miről érdemes blogolnod, vagy cikket írnod. Ráadásul, az így az oldalra terelt minőségi látogatók után nem kell fizetned, mivel azok organikus úton, a Google találati listáiról, releváns kifejezések által érkeznek az oldaladra.

A számodra összeállított kulcsszókutatásunk a következőket tartalmazza majd:

-táblázat-

Az elemzés mellé készítünk neked egy egyedi vezetői riportot is, amiből pontosan látod, hogy milyen fejlődési lehetőségeid vannak. Az írásos anyag átadását követően személyesen, vagy Skype-on keresztül is átbeszéljük az adatokat és a következő lépéseket. Mindig érthetően kommunikálunk, fogjuk a kezed és segítünk abban, hogy a következő szintre lépj, így a céged folyamatosan fejlődni tudjon.

A kulcsszókutatás nem egy egyszerű feladat. Nekünk is hosszú évek tapasztalata van a hátunk mögött, de még így is találkozunk újításokkal,  hiszen a Google rendszere folyamatosan változik, amivel tartani kell a lépést.

Ha magad végeznéd a kulcsszókutatást, akkor a következőkre figyelj:

A legtöbb tudásanyag a témában angolul érhető el. A külföldön használatos praktikák nem biztos, hogy Magyarországon is megállják a helyüket. Emellett több eszköz nem működik megbízhatóan, így szakmai háttértudás nélkül nehezen szűrhetőek ki a megfelelő programok, lépések.

Természetesen ezek ellenére is végezheted magad a kulcsszókutatást, ha nem szeretnél szakemberhez fordulni. Amennyiben így döntesz, a következőképpen tudod ezt megtenni:

Kulcsszó kutatás menete

 

Kulcsszavak a szövegben

Amennyiben van már meglévő oldalad, amin futnak a megfelelő analitikai szoftverek, akkor azokból is ki tudsz nyerni adatokat. Érdemes átnézni az Search Console fiókodat, hogy lásd, most hol tartasz. Ha vannak fizetett hirdetéseid (pl.: Google Ads), akkor ott is megnézheted, milyen kulcsszavakra kerestek rá a látogatók.

A kutatás eredményei segítenek téged abban, hogy pontosabban megértsd a célpiacot és könnyebben el tudd érni őket egy olyan ajánlattal, amit kifejezetten az ő igényeiknek megfelelően alakítottál ki, így az sokkal nagyobb megtérülést fog eredményezni. Long tail kifejezések azok a legjobbak amelyek LSI kulcsszóként leírák az oldalt és kapcsolódik a számodra fontos kifejezésekhez.

PRO Tipp: A kulcsszókutatás feltárja a célközönséged elképzeléseit, vágyait és félelmeit. Egyszóval segít megérteni őket, ami segít neked  jobb oldalt és jobb szolgáltatást nyújtani nekik.

Kulcsszókutatás

 

Hogyan fogunk együtt dolgozni?

Gyorsak vagyunk, így a ránk bízott feladatokat is ennek megfelelően végezzük el. A 360 Marketing ügynökségnél folyamatokban gondolkodunk. Minden apró részletre kiemelt figyelmet fordítunk és felhívjuk rájuk a Te figyelmedet is. Növekedésedet nem napi teendőként, hanem szenvedélyként éljük meg. Velünk nem online marketing ügynökséget, hanem partnert választasz, akik azonosulni tudnak veled és a céged értékeivel.

Érdekel a kulcsszókutatás? Magasabb fokozatra kapcsolnál?
Vegyél részt konzultációnkon!
Érdekel

Tanácsadó és kivitelező partnerként oroszlánrészt vállalunk az internetes bevételeid maximalizálásában.

A Penge Média az a Magyarországon működő digitális ügynökség, amely az online konverziónövelés valamennyi tényezőjét jól ismeri és alkalmazni is képes!

Ügyfeleinknek nem kell minden területre külön szakértőt toboroznia, a Penge Média összefogja a fizetett hirdetések, keresőoptimalizálás, egyedi  webfejlesztés és a grafikai tervezés menedzseléséhez kapcsolódó feladatokat és saját, szakértő munkatársaival megalkotják az optimális megoldást.

A Penge Média digitális médiastratégiákat fejleszt a legeltökéltebb, fejlődésre vágyó cégek számára. Az elmúlt évek fejlesztései során a mobil és a digitális marketing terén szerzett átfogó tapasztalataink és házon belüli CRO fejlesztéseink nagyban hozzájárulnak a márkák és a fogyasztók közötti hatékony kommunikáció kivitelezéséhez és továbbfejlesztéséhez. A hangsúly mindig a növekedésen és a konverzió növelésén van, nem a rövidtávú teljesítményen! Ezzel a Penge Média segíti a márka hosszú távon fenntartható és folyamatos fejlődését.